OLIKA TYPER AV GOLV

Parkettgolv

Ett klassiskt parkettgolv är något av det finaste man kan ha i ett hem. Det är också väldigt tåligt, men oavsett vilken ytbehandling golvet har fått så blir det slitet med tiden. Det är därför man måste slipa golv då och då. Golvet slipas trä-rent och får sedan en ny ytbehandling.  Vi är experter på golv och utför golvslipning i Malmö & Lund med omnejd. Vi ser till att våra kunder får ett lättskött och skinande parkettgolv. En lamellparkett tål ett par omslipningar medan ett massivt parkettgolv kan slipas om fler gånger. När parkettgolv slipas är det viktigt att ta hänsyn till vilket mönster som stavarna är lagda i samt vad det är för typ av parkett.

Lamellparkett och stavparkett har olika mönsterläggning och ska slipas på olika sätt eftersom det har en väldigt stor betydelse för resultatet hur slipmaskinen möter fibrerna i träet. Det krävs stor skicklighet för att slipa ett parkettgolv så att det får en fin och slät yta. Om man är någorlunda händig och har en bra slipmaskin kan man slipa trägolv själv, men för ett optimalt resultat ska man vända sig till en professionell golvslipare. Vi hjälper våra kunder oavsett om de vill slipa golvet i enstaka rum eller i hela bostaden.

Massivt trägolv

Ett slipat trägolv blir som nytt igen. Dessutom är det otroligt vackert och känns helt fantastiskt att gå på. Det är ett tungt, dammigt och högljutt arbete som ligger bakom den känslan, men resultatet är väl värt det hårda jobbet. Det krävs både en större slipmaskin med valsar och en mindre slip för att komma åt utmed väggar och i alla hörn. Vårt sätt att slipa golvet ger ett perfekt resultat utan att skada golvet. Genom att regelbundet slipa och ytbehandla golvet förblir det fräscht och vackert år efter år.

Slipning av golv kan göras om ett flertal gånger innan det behöver bytas. Det är ett billigare alternativ och kräver mindre tid och arbete än att lägga in ett nytt golv. Ett normalt trägolv finns i tjocklekar mellan 12 – 25 mm och kan slipas om minst tre gånger. Efter slipning väljer man vilken färg golvet ska ha. De ljusare eller vitare nyanserna är de vanligaste alternativen. Vi utför dammfri slipning till kunder som vill ha det dammfritt. Våra golvslipare hanterar de flesta varianter av golv.

Hör av dig till oss om du har frågor om slipning så ger vi dig en kostnadsfri professionell rådgivning. Vi utför golvslipning i Malmö & Lund.

FISKBENSPARKETT

För att slipa ett golv så att det blir snyggt och proffsigt gjort krävs skicklighet och erfarenhet. Detta är särskilt viktigt när det gäller fiskbensparkett där stavarna ligger i ett mönster. Arbetet måste utföras på ett visst sätt för att det ska vara möjligt att slipa mot träets fibrer. För en expert är det inte svårare än att slipa andra typer av golv och våra specialister har den kompetens inom golvslipning som krävs för att se till att golven mår bra och ser strålande ut. Vi ger våra kunders slipade golv en riktigt lång livslängd!

NATURSTEN / BETONG

Vi har den expertis som krävs för att slipa betong och naturstensgolv. Vi är också medvetna om att i miljöer där det finns kemikalier blir golvet snabbt slitet eftersom ytan skadas och blir porös. Med en noga utförd slipning av ytan kommer golvet att få tillbaka sin styrka och glans. Detta är något som kan få gamla trapphus att kännas välkomnande igen. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på golvslipning.

30% ROT-AVDRAG

ROT-avdraget ger dig 30% skattereduktion på arbetskostnaden när du renoverar eller bygger om. Detta gäller även när man slipar golvet.

Kungstorpsv. 8A 236 32 Höllviken

Få en kostnadsfri offert redan idag!

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan med ett prisförslag.