OLIKA TYPER AV EFTERBEHANDLINGAR

LACK

Ett trägolv som behandlats med lack är lättstädat, slitstarkt och kräver minimalt med underhåll. Vårt lack tål fukt och är inte känsligt för vanligt förekommande kemikalier som används i hemmet. Man kan med fördel slipa trägolv och lacka i kök, hall, sovrum och vardagsrum. Lack finns i flera olika glans, från högglans till matt. Efter en golvslipning och efterbehandling med lack får golvet en högklassig och proffsig finish som både skyddar och bevarar golvets skönhet under många år framöver. Vi utför golvslipning i Malmö & Lund med goda resultat och bra service som vårt fokus.

OLJA

Olja stryks på ett slipat trägolv med pensel i flera tunna lager. Tre till fyra lager stryks på innan golvet är mättat och därefter väntar man i cirka en timme mellan varje strykning. Efteråt torkas överflödig olja av med en trasa. Golvet får vila över natten. För att arbeta in oljan kan det vara bra att använda en polermaskin med en rondell anpassad för golvolja. För ett slipat trägolv ska ha ett riktigt bra skydd bör golvet poleras två gånger efter en golvslipning. Golv bör oljas in vartannat år.

HÅRDVAXOLJA

Hårdvaxolja kan appliceras på ett oslipat golv lika väl som ett slipat golv, eller på ett golv som har lutats av eller oljats innan. Valet av lut eller olja styr hur färgen i golvet blir. Därför är det viktigt att ha rätt kunskap för att få ett bra resultat, för bästa resultat bör man kontakta en golvslipare.

Hårdvaxolja stryks på i ett par tunna lager med en pensel eller roller. För bästa resultat bör verktyg som är anpassade för behandlingen användas. Efter cirka en timme kan överflödig olja torkas bort med en trasa. Det är viktigt att rengöra penslar och trasor efter användning eftersom oljan lätt kan börja brinna. Verktygen och trasorna måste därför läggas i blöt direkt efter behandlingen. Ett ny-oljat golv bör inte heller lämnas utan uppsyn över natten.

INFÄRGNING

Färgning av trägolv kan göras på många sätt. Golvets träslag och skick brukar avgöra vilken metod som är den mest optimala.
Oavsett om du letar efter färg eller lack så kan våra golvslipare hjälpa dig. Vi erbjuder bra lösningar av ytbehandlingar att välja på efter slipning av golv och vi gör alltid vårt bästa för att uppnå ett vackert och slitstarkt trägolv vid varje behandling.

30% ROT-AVDRAG

ROT-avdraget ger dig 30% skattereduktion på arbetskostnaden när du renoverar eller bygger om. Detta gäller även när man slipar golvet.

Kungstorpsv. 8A 236 32 Höllviken

Få en kostnadsfri offert redan idag!

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan med ett prisförslag.