OLIKA TYPER AV EFTERBEHANDLING

LACK

Ett trägolv som behandlats med lack är lättstädat, slitstarkt och kräver minimalt med underhåll. Vårt lack tål fukt och är inte känsligt för vanligt förekommande kemikalier som används i hemmet. Golv i kök, hall, sovrum och vardagsrum kan med fördel lackas. Lack finns i flera olika glanser, från högglans till matt. Ett lackat golv ger en högklassig och proffsig finnish som både skyddar och bevarar golvets skönhet under många år framöver.

OLJA

Olja stryks på med pensel i flera tunna lager. Stryk på tre till fyra lager innan golvet är mättat och vänta i cirka en timme mellan varje strykning. Efteråt torkar du av överflödig olja med en trasa. Låt sedan golvet vila över natten. För att arbeta in oljan kan det vara bra att använda en polermaskin med en rondell anpassad för golvolja. För att golvet ska ha ett riktigt bra skydd bör golvet poleras två gånger. Du bör olja in golvet vartannat år.

HÅRDVAXOLJA

Hårdvaxolja kan även appliceras på ett obehandlat golv, eller på ett golv som har lutats av eller oljats innan. Valet av lut eller olja styr hur färgen i golvet blir. Därför är det viktigt att ha rätt kunskap för att få ett bra resultat.

Hårdvaxolja stryks på i ett par tunna lager med en pensel eller roller. För bäst resultat bör verktyg som är anpassade för behandlingen användas. Efter cirka en timme kan överflödig olja torkas bort med en trasa. Det är viktigt att rengöra penslar och trasor efter användning eftersom oljan lätt kan börja brinna. Du kan lägga verktygen och trasorna i blöt direkt efter behandlingen. Lämna aldrig ett nyoljat golv utan uppsyn över natten.

INFÄRGNING

Färgning av trägolv kan göras på många sätt. Golvets träslag och skick brukar avgöra vilken metod som är den mest optimala.
Oavsett om du letar efter färg eller lack så kan våra slipare hjälpa dig. Vi erbjuder bra lösningar för ytbehandlingar. Vi gör alltid vårt bästa för att uppnå ett vackert och slitstarkt trägolv vid varje behandling.

30% ROT-AVDRAG

ROT-avdraget ger dig 30% skattereduktion på arbetskostnaden när du renoverar eller bygger om. Detta gäller även när man slipar golvet.

Kungstorpsv. 8A 236 32 Höllviken

Få en kostnadsfri offert redan idag!

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan med ett prisförslag.